duminică, 26 iulie 2009

A devenit faimos dupa moartea sa

M-am trezit tarziu... o , da! foarte tarziu. Dar poate ca a fost nevoie sa astept sa se mai calmeze lumea. Saracul, Michael, cred ca sughita si in mormant. Sa ii fie tarana usoara si sa se odihneasca in pace. Dar sa revenim la aspectele lumii noastre, a celor vii, legate de acest minunat om.


Da, si e foarte frumos ca tinerii, adolescentii din ziua de azi , in ciuda faptului ca sunt absorbiti de calculator, au timp sa asculte Michael Jackson, chiar daca inainte nu stiau de el... totusi, sa ajungi sa spui ca albumele sale, sunt albumele tale favorite, in conditiile in care asculti 2,3 melodii mi se pare penibil. Sa spui "Odihneasca-se in pace" sau "R.I.P." o zi, doua trei mai e cum mai e, dar daca ai devenit fanul lui dupa moarte, ne ridica o serioasa intrebare. Romania, ca de romani vorbesc, sunt asa de incuiati, ca nu asculta decat manele si "lasa-ma tata fir-ai al naibii la mare, ca romancele sunt goale" si a fost nevoie de moartea lui Michael Jackson ca sa auda macar de el?

Nu stiu, cert este ca valoarea unui om ramane si este bine ca muzica lui este acum ascultata de mai multa lume, inseamna ca , desi s-a dus, a provocat pe de o parte un bine,"tot raul spre bine".

Bineinteles, ca nimeni nu si-a dorit moartea lui, nimeni intreg la minte, si desi nu am ascultat decat 2,3 melodii ale artistului si am vazut un documentar nu ma declar fanul lui, are din partea mea un imens respect. Il admir, pentru muzica lui, pentru ce a facut prin aceasta, pentru actele sale de caritate si pentru bunatatea lui.

A fost o stea pe pamant, este acum o stea pe cer.
Dar fost si va ramane pe veci o stea pe cerul muzicii.


Multumesc, Andreea pentru discutia pe care ai pornit-o pe aceasta tema, discutie ce a dat nastere acestui articol.

Pace! Odihneasca-se in pace!

Michael Jackson

4 comentarii:

  1. Sa-i fie tarana usoara ca si asa era aschilopat.

    Cat mi-a luat sa-mi vina inspiratia:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincera sa fiu nu eram fan, dar m'a impresionat personalitatea lui si faptul ca a lasat o amprenta asupra unei generatii doar prin muzica sa.

    RăspundețiȘtergere
  3. [ You'll find there`s no need to cry
    In this place you'll feel there`s no hurt or sorrow ]

    Zambeste orice ar fi!:)

    RăspundețiȘtergere